Hepojoelle on tulossa 15 reipasta 1-vuotiasta uuhta, jotka on jo keritty ja sorkkahuollettu. Ennen saapumista on vielä työrupeama verkkoaitojen korjauksessa ja sähköaitojen rakentamisessa. Todennäköisesti tarvitaan myös yksi auringonsuojakatos lisää. Myös heinänkasvua seurataan. Lampaille paras nurmenkorkeus on 5-7 cm. Lyhyemmän nurmen syömisessä menee paljon aikaa ja energiaa, pidempi taas alkaa korsiintua, eikä ole niin sulavaa ja valkuaispitoista. Varsinkin tuotantovaiheessa olevien eläinten ruokinta on haastavaa. Imettävät uuhet ja kasvavat karitsat tarvitsevat parasta rehua, mutta myös koirien kouluttaminen on lampaalle tosista työtä ja vaatii kunnon rehustuksen.

Muistattehan kaikki Hepojoella kävijät nämä muutamat kotieläintalouden perussäännöt: Mikäli olet ollut toisella lammastilalla tai ulkomailla on noudatettava 48 tunnin karanteenia ennen Hepojoelle saapumista. Ulkomailta tullessa myös saunominen on suotavaa välissä ja mikäli on aivan pakollista käyttää samoja vaatteita/kenkiä, myös niiden saunottaminen on hyväksi. Muista aina tarkistaa kengänpohjat ja pestä ne kunnolla. Myös koirien turkin mukana on mikrobeille oiva reitti siirtyä tilalta toiselle. Lemmikkilampaat kantavat samoja taudinaiheuttajia kuin tuotantolampaatkin ja esimerkiksi salmonella voi siirtyä myös muiden eläinten kuin lampaiden välityksellä.

Suomessa on onneksi hyvä tautitilanne ja se on paitsi talven, myös edellämainittujen ohjeiden noudattamisen ansiota. Muistathan nämä ohjeet siirtyessäsi myös Hepojoelta muille tiloille!

Kats